Slutsteg

Slutstegets uppgift är att omvandla spänning från signalkällorna till ström som kan driva en högtalare.

Strömmen som slutsteget matar in i högtalaren skall vara linjär mot den spänning som matas in i slutsteget. Just linjäriteten är lika viktig som knepig.

De flesta som tillverkar slutsteg ignorerar denna problematik och låter helt enkelt slutsteget förvandla spänningen från signalkällorna till en högre spänning som har en motsvarande strömreserv bakom sig.

Eftersom en högtalare alltid är en olinjär last så kommer då strömmen som matas genom högtalaren inte att vara linjär mot den spänning som kommer från signalkällorna.

Våra slutsteg är annorlunda. De är inte perfekta, det är i korthet inte möjligt att åstakomma på ett slutsteg som skall kunna fungera på alla marknadens högtalare, men de är högst avsevärt bättre än alla de slutsteg som helt ignorerar fasfelsproblematiken.

Dessutom så finns en massa andra fördelar såsom en väl genomarbetad arkitektur, modern teknik, stabil drivstegsnätdel etc.

A90 är vårt lilla slutsteg. Det fungerar perfekt för den som lyssnar vid normala nivåer och vill ha ett enkelt och bra slutsteg.

A906 är storasyskon till A90 och är under utveckling. A906 är mer påkostat, lämnar mångdubbelt mer effekt och driver mot signalinvers istället för mot jord, vilket innebär en ganska stor fördel, till exempel ännu bättre kontroll i basen.

A90

A90, Innovativ design. Silkeslen dynamik. Läs mer

A906

Bättre ljud och mer effekt. Läs mer