PRE 906

Image

PRE 906
är ett avancerat high end försteg. Ett snillrikt system med olika options gör att Pre 906 kan erhållas i kundspecificerat utförande.

Pre 906 monteras efter order enligt kundens önskemål. Eftersom det är en avancerad produkt är leveranstiden ofta lång.

Pre 906 säljs direkt till slutkunden. Pre 906 finns inte som demo. De som köper Pre 906 behåller dem vanligtvis och lämnar in dem för uppgradering med ett intervall på 5-10 år.

De som är mest nöjda med Pre 906 är de som på något sätt arbetar med musik, eller de som har en gedigen erfarenhet av olika hifi produkter.

Pre 906 har en enkel, tidlös design. Ytan är slipad och eloxerad aluminium. Sidorna är i oljat trä och baksidan i rostfritt stål.

Pre 906 innehåller alltid den bästa teknik som vi kan uppbringa.
Äldre Pre 906 kan oftast och i viss mån uppgraderas till nyskick.


 • Nätdelen

  Nätdelen i Pre 906 består av två olika delar: I grundversionen har Pre 906 endast en huvudnätdel som är mycket påkostad. Nätdelskortet är så stort som 100 x 150 mm för att få plats med regulatorer och filtersystem. Ett försteg behöver inte en nätdel som kan lämna mycket ström. Det handlar istället om att ordna en så ren spänning som möjligt till förstärkarstegen.

  Som option finns en extra nätdel. Den består av ett ytterligare ett kort, med en regulator för varje kanal, som monteras direkt ovanpå förstärkarkortet. Det ger så korta signalvägar som möjligt och det betyder att förstärkarsteget kan dela jordsystem med regulatorn. 

  Den extra nätdelen ingår alltid om Pre 906 beställs med inbyggd dac.

  Läs mer om nätdelar här.
 • Dac

  Den som verkligen efterstävar bra ljudåtergivning bör använda PRE 906 med inbyggd dac. Normalt går det att få upp till tre digitala ingångar med xlr, rca, toslink eller usb.

  Dacen bygger på samma koncept som DA09: Själva digitalkortet är mycket enkelt att demontera så att framtida digitala teknikvinningar på ett enkelt sätt kan installeras genom byte av digitalkort.

  Digitalsystemet har en mycket noggran klocka så att jittret hålls på en låg nivå, vilket är mycket betydelseullt för ljudet. Ett avancerat system för spänningsmatning, tillsammans med en utmärkt design ger ett ljud i absoluta toppklassen.

  Analogdelen har den extra nätdel som finns till förstärkardelen i Pre 906 inbyggd. I priset för dacen ingår även extranätdel till förstärkardelen.

  Dacen är fördelad på 5 st olika kort: Digitaldel, analogdelar och nätdelar.

 • Balanserade ingångar

  Tre st balanserade ingångar finns som tillval. De balanserade kablarnas skärmar kan friläggas med hjälp av omkopplare.

 • Skivspelaringång

  Flera olika versioner av skivspelaringång finns. Dessa bygger på samma riaa kort som sitter inuti V9 och V9T.
  Obalanserad MM ingång använder samma kort som V9.
  Den balanserade MM versionen använder ett V9T kort.
  MC versionen använder ett V9T kort med trafoingång. Vi rekomenderar att en MC pickup med högre rekomenderad belastningsimpedans än 80 ohm används eftersom en sådan kan anslutas balanserat utan någon större extrakostnad. Det är en självklarhet att ansluta skivspelaren balanserat för den som vill få riktigt bra ljud.

 • Styrning

  Ingångsväljaren är uppbyggd med reläer som styrs av en mekanisk omkopplare. Reläerna har en livslängd på ca 5 miljoner växlingar. Omkopplaren som styr dem klarar minst 10000 växlingar. Omkopplaren och även volymkontrollen är monterade så att de är mycket lätta att byta när de är utslitna.

  En tidskrets öppnar och stänger utgången när Pre 906 slås på och av.

  Pre 906 är helt DC kopplad, vilket betyder att det inte sitter några kondensatorer i signalvägen. Utgången är DC kopplad och skyddas av ett aktivt DC skydd.

 • Volymkontroll

  Pre 906 använder i grundversionen en enkel och bra Alps volymkontroll. Som option så finns en 24 läges stegad volymkontroll från danska Dact Audio. Det är en Elmaomkopplare som Dact har försett med ett eget kort med ytmonterade motstånd på.
  På förfrågan så kan vi även erbjuda andra volymkontroller.

 • Utföranden

  PRE 906 finns slipad och eloxerad i svart eller i silver. Sidor finns i oljat trä. Normalt så lagerhåller vi sidor i körsbär, men vi har nästan alltid sidor i andra träslag tillgängliga.

  På förfrågan så kan Pre 906 offereras i ännu mer kundspecifikt utförande än de som beskrivs.

 • Hemmabio / 5.1

  Med denna option så får Pre 906 en in/utgång med 6 st kanaler.
  Ingångarna är obalanserade men kan konverteras till balanserade med hjälp av omkopplare inuti steget som lyfter RCA-kontaktens ytterhylsa från jord och istället ansluter den till det balanserade ingångens referensingång. Utgångarna är balanserade men kan till ett något högre pris fås obalanserade.
  6-kanals (eller 5.1) ingången används tillsammans med en DVD eller SACD-spelare med inbyggd dekoder eller tillsammans med en separat dekoder. Med 6-kanalsingången kan man alltså kombinera hemmabio med stereo utan att stereoljudet påverkas.
  5.1 ingången använder den fina 24 läges stegade volymkontrollen.
  5.1 ingången kan inte kombineras med den balanserade ingångsmodulen.

 • Fjärrkontroll

  Pre 906 finns med fjärrkontroll. Offereras på förfrågan.

 • Historik

  Eftersom Pre 906 är vår finaste produkt så utvecklas den hela tiden. Design och arkitektur är samma idag som när Pre 906 introducerades 1998, men allt annat är nytt eller förbättrat.
  En gammal Pre 906 kan med fördel uppgraderas.

 • Chassie

  Chassiet till Pre 906 är tillverkat i aluminium och dämpat med viskoelastika mattor.

  Nätdel och dac har helt egna rum. Dacen huserar i två olika rum: Ett för digitaldelen och ett för analogdelarna. Dacens nätdel delar rum med huvudnätdelen. Nätdelsregulatorn har en egen avdelning.

  De olika rummen och avdelningen för regulatorn gör att de olika funktionera i Pre 906 inte påverkar varandra speciellt mycket.

 • In och utgångar i grundversion

  I sin enklaste version har Pre 906 fyra st obalanserade linje ingångar. Det finns en tape utgång, passiv eller aktiv, en vanlig RCA utgång och en balanserad utgång.

 • PRESS

  Pre 906 och PA12 i HiFi & Musik nr 9/01 Test av Pre 906 i High Fidfelity 2000-02
PRISER
Grundpris 15 000 kr
Options
Inbyggd dac 10 500 kr
Ytterligare digitala ingångar: USB 192 khz, Toslink, XLR, Koax. Tre st digitala ingångar finns att få som standard. 1200-3000 kr
Extra nätdel för utgångsförstärkaren 2600 kr
Balanserade ingångar 2500 kr
Obalanserad MM ingång 3200 kr
Balanserad MM ingång 4500 kr
Balanserad MC ingång 7500 kr
24 läges stegad Elma volymkontroll 1800 kr
Hörlursutgång 1500 kr
Hemmabio, 6-kanalsmodul 12 500 kr
Aktiv tapeutgång 300 kr